3. 10. 2012.

Promocija : AKT i antologija "Zrnca" - Slovenija, Italija


Časopis za književnost, umetnost i kulturu „AKT“ iz Valjeva predstavljen je na međunarodnom festivalu koji se u Sloveniji i Italiji odrzao od 27. do 30. septembra 2012. godine u organizaciji KUD„Apokalipsa“ (Ljubljana).
Na 9-tom internacionalnom festivalu „Review within Rewiew“ (Škocjan, Sežana, Trst, Ljubljana) učestovali su umetnici iz 12 zemalja: Slovenije, Mađarske, Poljske, Češke, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Litvanije, Italije, Engleske i Srbije. Redakciju časopisa „Akt“ su predstavljali Dejan Bogojević, glavni i odgovorni urednik, mr Dušan Stojković, zamenik urednika i Danijela Bogojević, prevodilac.
Na Sajmu koji je održan u subotu, 29. septembra u Trstu izloženi su svi brojevi časopisa „AKT“.
U okviru festivala, u Sežani je promovisana antologija najkraće srpske proze ZRNCA, koju su priredili Dejan Bogojević i mr Dušan Stojković.



Antologiju na slovenačkom jeziku je objavila KUD „Apokalipsa“ (Ljubljana), a prethodno izdanje iste antologije na srpskom jeziku je objavila „Legenda“ iz Čačka. Ova antologija, po mišljenju učesnika festivala predstavlja jako bitan projekat za promovisanje srpske književnosti.




Časopis „Akt“, kao jedini časopis iz Srbije učestvuje peti put za redom na ovom značajnom festivalu.
Takođe časopis „Akt“ iz Valjeva, jedini iz Srbije je do sada objavljen na makedonskom u izdanju „Korena“ iz Kumanova, i na poljskom, u izdanju „Tekstualie“ iz Varšave.

Izvorwww.ugradu.info

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.