26. 9. 2012.

Udruženje književnika Srbije -Promocija festivala "Šumadijske metafore" - Pesnici Kine u Mladenovcu


U ponedeljek 24. septembra u Udruženju književnika Srbije održana je promocija "Šumadijskih metafora" , književnog festivala koji ove godine slavi četvrt veka postojanja.

Na promociji su predstavljena nova izdanja "Šumadijskih metafora" , a publika je uživala u stihovima nagrađenih autora Snežane Radojević ( prvo mesto) , Miloša Janković i ostalihPored direktora festivala Nikole Kostadinovića o uspesima i značaju "Šumadijskih metafora" govorili su mr. Dušan Stojković,  Radomir Andrić, predsednik Udruženja književnika Srbije,  zatim književnici Miljurko Vukadinović, Zoran M. Mandić - inače dobitnik povelje Karađorđe za 2011. koja se svake godine dodeljuje autorima za životno delo, i pesnik Dušan Čolović.
Promocija "četvrt veka metafora" održana je u sklopu "Međunarodnih susreta pisaca Beograda". U ovoj manifestaciji učešće je uzeo veliki broj pisaca iz 45. zemalja sveta.

Tim povodom opštinu Mladenovac posetila je delegacija pesnika iz Kine.

Pesničko druženje organizovano je na Selters Banji, koja se pokazala kao izvrstan domaćin.повезано: rezultati-konkursa-sumadijske-metafore
                 mijoslav-stevan-sredojevic-polimski

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.