26. 4. 2013.

Konkurs je završen


Na konkurs za književni festival Šumadijske metafore 2013 i ove godine pristigao je veliki broj radova autora iz zemlje i inostranstva.
U skladu sa propozicijama konkursa za kategoriju poezije prijavljeno je 247 autora koji su poslali po tri pesme.
Za kratku priču žiri ce razmatrati 115 priča, od kojih ce odabrati 20 najboljih koje će se naći u Zborniku .
Ove godine pristiglo je devet, a biće odabrana i objavljena četiri eseja.
Što se tiče djačkih radova konkurs je trajao duže i za sada su pristigli radovi učenika iz OŠ "Momčilo Zivojinović" i Gimnazije Mladenovac a radove ce dostaviti i učenici OŠ "Sveti Sava" i "Kosta Djukić".
Predsednik  žirija za poeziju je Radomir Andrić( predsednik UKS ), a članovi žirija su pesnik Bratislav Milanović i književni kritičar Dušan Stojković.
Predsednik žirija za prozu je Dejan Bogojević, a  članovi žirija su  Dušan Stojković i direktor festivala Nikola Kostadinović.
 Što se tiče djačkih radova najbolje će birati Ljiljana Milojkić, Snežana Vulević i Nikola Kostadinović.
Radove su poslali auori iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Nemačke, Austrije, Kanade...
Do 20. maja  žiri će proglasiti pobednika festivala u svim kategorijama kao i ostale nagradjene i pohvaljene autore. Pobedniku će tradicionalno biti štampana zbirka pesama, dok će ostali radovi naći svoje mesto u ovogodišnjem zborniku Šumadijskih metafora. Promocija pobednika festivala i zbornika biće održana u prostorijama Udruženja književnika Srbije u okviru Medjunarodnih susreta pisaca Beograda i na završnoj manifestaciji u Mladenovcu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.